17/5/12

...Με Δημοκρατικές διαδικασίες...

17η Μαϊου 2012

Τριακόσιες γεμάτες θέσεις ενός κοινοβουλίου που εμείς γεμίσαμε. Τσέπες που εμείς ταυτόχρονα αδειάσαμε, συνειδήσεις που εμείς πουλήσαμε συνειδητά και Δημοκρατία που διαμελίσαμε σε 300 κομμάτια. Θρέψαμε την προπαγάνδα που κατηγορούμε δίνοντας φαγητό από το τραπέζι μας, όταν ακόμα μας περίσσευε. 

Ανήκω στη γενιά η οποία θα θυμάται με πίκρα την οικονομική ύφεση και την πολιτική αστάθεια που μαστίγωσε την Ελλάδα επειδή την ξεγύμνωσε και την τιμώρησε για τον ίδιο λόγο ακριβώς που τη θαύμαζε. Θα έχω να θυμάμαι τον πόλεμο που κηρύξαμε ενάντια στο δικομματισμό μετά από σαράντα χρόνια πνευματικής σκλαβιάς ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για να φτάσουν το 2012 να τιτλοφορούνται "φιλοευρωπαϊκά κόμματα" φορώντας τον καταραμένο μανδύα της Δηιάνειρας που στάζει το αίμα μας. 

Oι άθλοι όμως τελείωσαν. Δε θέλουμε κανέναν ήρωα "να σώσει την Ελλάδα". Δε μας ενδιαφέρουν οι συσπειρώσεις, οι αναδιαρθρώσεις των μικροκομματικών σας σχεδιαγραμμάτων, οι διαπραγματεύσεις σας, οι τάσεις σας προς τα δεξιά, τα αριστερά ή τα άκρα. Μπορούμε να σας ξεφτιλίσουμε όπου κι αν κάθεστε -ή ακόμα χειρότερα- να σας σηκώσουμε. 

Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση δε θα αναμετρηθείτε μεταξύ σας αλλά θα αναμετρηθείτε ξανά με αυτούς που σας συνέτριψαν και την πρώτη φορά. Εμείς και εσείς. Εμείς, πολύ απλά, στοχεύουμε στο να έχουμε κάτι αξιοπρεπές να βγάλουμε από το σεντούκι και να το κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Εσείς πάλι να πείτε στους φίλους σας που - σαν κυνηγετικά σκυλιά- έχουν πλησιάσει να μας μυρίσουν ότι αν κάτι βρωμάει, αυτό είναι το σάπιο πολιτικό σύστημα και η δική μας πολύχρονη ενοχή που δε το αποστειρώσαμε όταν έπρεπε.

Σήμερα, δεν ορκιστήκατε εσείς, Ορκιστήκαμε εμείς. Θα τα πούμε σε ένα μήνα ακριβώς από σήμερα.

                                                                                                                                  Με εκτίμηση  
                                                                                         Αυτοί που σε λίγα χρόνια θα διηγούνται
                                                                                                                την Ιστορία αντικειμενικά.
                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου